T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / İNEGÖL - Yenice Perihan Coşkun İlkokulu

TARİHÇE

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

YENİCE PERİHAN COŞKUN İLKOKULU (25 Eylül 1995)

1988-1989 yıllarında Bulgaristan´dan göç eden soydaşlar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerine gönderilerek geçici iskanları sağlanmıştır. Daha sonraları göç eden bu soydaş ailelere özel kamu kurum ve kuruluşlarının yardım elini uzatması ile bünyelerinde iş imkânı sağlanmıştır. Geçen süre zarfında aileler ev bulma ve geçinmede güçlüklerle karşılaşmışlardır. Aileler daimi mesken arayışı İçine girdiklerinden, Bakanlık, ailelere toplu konut alanları yapımı için Dünya Bankası aracılığı ile kredi sağlanması yönünde anlaşma imzalamıştır. Bakanlık aynı zamanda göç eden soydaşları bir araya getirerek ilimizin çeşitli yerlerinde konut inşasını başlatmış ve soydaşlara kimlik hakları tanımış ve T.C. vatandaşlığı vererek kucak açmıştır. Bakanlığın yurdumuzda başlatmış olduğu toplu konut alanları yapımında 1500 konutunda İnegöl Yenice Kasabasında yapılacağı ve bu amaçla kullanılacak olan arsanın Yenice Belediyesinden Bayındırlık ve İskân Bakanlığına devri sağlanmıştır. 1500 konutun 500 adeti Özar İnşaat A.Ş. 1000 konutunda Tekser İnşaat A.Ş. ye ihale edilmiştir. Bu konutlar 1993 - 1994 yıllarında tamamlanarak, soydaş ailelere dağıtımına başlanmıştır.

Artan nüfus karşısında Yenice İlköğretim Okulu (şimdiki adı ile Yenice Ali Şefıka Göztepe İlköğretim Okulu) nun ihtiyaca cevap veremeyeceği görülmüş ve söz konusu 1500 ailenin eğitim öğretim ihtiyaçlarım karşılayabilmek için ikinci bir okulun yapılması zorunlu hale gelmiştir. Belediye Başkanı Hasan Göztepe´nin girişimleri ile Harmanlık mevkiinde tahsis edilen arsaya Özar ve Tekser şirketleri tarafından okulumuzun temeli atılmış ve kaba inşaatı bitirilmiştir. Geri kalan kısımların yapımım Milli Eğitim Bakanlığı 3 milyar TL ye ihale ederek tamamlamış ve 1995 yılı Haziran ayında okul faaliyete geçecek hale getirilmiştir.

Okulumuz, 1995 - 1996 Eğitim&Öğretim Yılında Okul Müdürü Recep Yıldırımlı, Md. Yrd. İlhami Erdoğan ve İsmail Kuzu tarafından açılışa hazırlanmış olup, 25.09.1995 te Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz, Vali Rıdvan Yenişen, Belediye Başkam Hasan Göztepe, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çelebi ve Kasaba halkının katılımları ile YENİCE GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU olarak törenle açılmıştır.

Birkaç yıl sonra mevcut derslik sayısının ihtiyacı karşılayamaması Üzerine Kestel´e Eğitim Gönüllüsü olarak büyük hizmetler vermiş olan hayırsever işadamı Musa Coşkun, dönemin Belediye Başkanı Ramiz Yiğit tarafından kasabamıza davet edilmiş ve ek derslik ihtiyacı kendisine izah edilmiştir. Okulumuza 2004 - 2005 Eğitim&Öğretim Yılında bu hayırsever işadamı Musa Coşkun tarafından 6 derslik daha ilave edilmiş ve daha önce Yenice Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olan adı Musa Amcamızın muhterem eşi Perihan Coşkun Hanımefendi´nin adı verilerek YENİCE PERİHAN COŞKUN İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. Ayrıca 6 yeni dersliğin eklenmesi sırasında, okulun eski ve yeni binaları birleştirilmiş, dış cephesi btv taş kaplama yapılmış, eski binaya ikinci bir giriş çıkış merdiveni, bahçeye bir çeşme ve okul bahçesine taçlı bir ana giriş kapısı da yaptınlrmştır.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4+4+4 olarak bilinen yeni kanunla ismi YENİCE PERİHAN COŞKUN İLKOKULU olarak değişmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2012 - Güncelleme: 02.11.2022 15:52 - Görüntülenme: 1807
  Beğen | 0  kişi beğendi