BURSA / İNEGÖL - Yenice Perihan Coşkun İlkokulu

HAYIRSEVERİMİZ

Musa Coşkun, 1933 yılında Elazığ´ın Keban ilçesine  bağlı Pınarlar köyünde doğdu. Ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul´da iş hayatına atıldı. 1986 yılına kadar tekstil işi ve müteahhitlik yaptı. 1986 yılında tüm işlerini bırakarak okullar ve hizmet binaları yapmaya başladı. 1981 yılında başlatılan "Kendi Okulunu Kendin Yap" kampanyasıyla Keban´a 12 derslikli Musa Coşkun İlköğretim Okulu´nu yaptı. Daha sonra Kestel´de 1992 yılında Musa Fırat Coşkun İlköğretim Okulu´nu ve külliyesini, 1996 yılında Hasan Coşkun Lisesi´ni, 1999  yılında Aliş Coşkun Spor Salonu´nu, 1996 yılında Baba Sultan köyüne ilköğretim okulu ve 6 daireli öğretmen lojmanını, 1997 yılında Gürsu´da Asiye Coşkun Lisesi´ni, Kestel´de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasını, öğretmenevi ve lokalini, Halk Eğitim Müdürlüğü binasını yaptırmıştır. Coşkun, memleketi Keban´da ise Musa Amca İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası ve konferans salonu, kendi köyü başta olmak üzere çok sayıda köyde cami, çeşme ve bina inşa ederek ilçe halkının hizmetine bağışlamıştır.

Okulumuza 2004-2005 eğitim-öğretim yılında, hayırsever iş adamımız tarafından 6 derslik ilave olarak yaptırılmıştır. Önceki adı Yenice Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olan okul, Musa Coşkun´un muhterem eşi Perihan Coşkun´un adını alarak Yenice Perihan Coşkun İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında da 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle, okulun adı,  "Yenice Perihan Coşkun İlkokulu" olmuştur.

Hayırseverimiz Musa Coşkun 15 Ağustos 2012 tarihinde; eşi Muhterem hanımefendi Perihan COŞKUN 19 Kasım 2018 tarihinde Bursa´da vefat etmişlerdir. Musa amcamıza ve muhterem eşine Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyoruz.

Yayın: 21.12.2012 - Güncelleme: 02.11.2022 15:54 - Görüntülenme: 1343